Shopping Cart

Ingen produkter i handlekurven.

Om oss

Om oss

Zeitschild lager eksklusive hudpleieprodukter for normal, sensitiv, tørr og krevene hud. Kun de beste ingrediensene blir brukt, og alle unødvendige og skadelige ingredienser fjernes. Zeitschilds produkter er kun laget med tanke for det aller beste for huden din.

Man må også huske på at de fleste fordeler også kan ha sine «ulemper». Ved å f.eks ikke bruke konserveringsmidler (parabener er bl.a et konserveringsmiddel), vil også holdbarheten på produktene være kortere. Å bruke de beste ingrediensene vil naturligvis også koste mer enn å bruke billige ingredienser (som kan gi allergier, skader, etc).

Om Zeitschild

Problemet med å bruke «feil» produkter over tid, er at skaden som regel ikke kan rettes opp igjen. Bruker man produkter som inneholder ingredienser man på tid utvikler allergi for, kan ikke dette reverseres og man ender opp med å skade huden mer enn å ta vare på den. Zeitschild på den andre siden, er designet og utviklet for å forhindre dette på et molekylnivå. Med over 30 år i bransjen innenfor hud og forskning, er Zeitschild i verdensklasse innenfor feltet.

Zeitschild er for deg som ønsker det aller beste og tryggeste for huden din. Alle produktene er laget for langvarig og sikker bruk, noe som gjør det trygt å bruke produktene i åresvis.

Zeitschild inneholder ikke:

Parfyme

Parfymer brukes i nesten alle kosmetiske produkter. Det er ikke lett å gjøre uten dem. I Tyskland er det et rapporteringskrav for kosmetikk, men vanligvis brukes bare en generisk betegnelse på produktene, for eksempel ‘parfyme’ eller ‘aroma’. De kan være et problem for personer som er allergiske mot en eller flere ingredienser. For å redusere risikoen for sensitive hudtyper har vi bestemt oss for å markedsføre produktene våre uten parfyme. Våre kremer og serum har derfor en behagelig, nøytral duft.

Emulgatorer

Emulgatorer brukes i mange kosmetiske produkter for å binde vann og olje. Huden lagrer dette stoffet i sine øvre lag, noe som for eksempel fører til fjerning av lipider når du vasker huden. På grunn av denne utvaskingseffekten mister huden kroppsbeskyttende komponenter permanent, noe som fører til en forstyrrelse av hudbarrieren. Som et resultat forårsaker emulgatorer tørr, sensitiv hud. Siden produktet vårt er utviklet for mennesker som lider av sensitiv, tørr hud, har alle produktene våre blitt utviklet uten disse emulgeringsmidlene.

Silikoner

Silikon er et syntetisk materiale ekstrahert fra petroleum. Den kan brukes i et bredt spekter av applikasjoner, inkludert hudpleieprodukter. Den kortsiktige effekten av denne ingrediensen er en myk, fløyelsaktig hud. Problemet er at den okklusive filmen som silikonene etterlater på huden hindrer langvarig, naturlig regenerering av huden. Fordi målet med våre produkter er å aktivt støtte hudens selvhelbredende evne, er ikke silikon som en naturlig ingrediens lenger et alternativ. I stedet bruker vi høykvalitets vegetabilske oljer for å oppnå optimale resultater på lang sikt.

Konserveringsmidler

Konserveringsmidler brukes for å sikre lengre holdbarhet på produkter. Bare en viss mengde av dem skal brukes i kosmetiske produkter, ellers kan overfølsomhet oppstå. Konserveringsmidler forstyrrer metabolismen og andre vitale mikroorganismer. Personer med en forstyrret hudbarriere bør absolutt unngå konserveringsmidler fordi huden deres reagerer mer følsomt overfor dem.

Mineraloljer

Paraffiner ligner på silikoner og er også hentet fra petroleum. Effekten deres er lik også. De beholder fuktighet i huden slik at den føles myk og fløyelsaktig. Imidlertid påvirker de hudens selvregenerering fordi den ikke lenger er i stand til å puste. Tørrhet er en av de viktigste konsekvensene. Mineraloljer er okklusive og gjør det umulig for huden å fungere normalt.

Noen av ingrediensene Zeitschild bruker i sine produkter:

Lakrisrotekstrakt

Lakrisrotekstrakt har en betennelsesdempende effekt fordi det hemmer et enzym som støtter omdannelsen av kortisol i huden. Som et resultat deaktiveres antiinflammatorisk hydrokortison saktere, slik at det varer lenger.

Betaglucan

Betaglucan er en forbindelse av flere glukosemolekyler som for eksempel forekommer i celleveggene i bakergær. Forskning på effektiviteten har lenge vist at betaglukan øker immunforsvaret og forbedrer sårtilheling, og at det også kan brukes til å behandle allergi, hudirritasjon og mange andre forhold. Betaglucan regulerer aktiviteten til makrofager, hvorav noen ligger under overhuden. Disse produserer kollagen, forkorter sårhelingstidene og forbedrer sårheling. I tillegg tilbyr de beskyttelse mot ytre påvirkninger.

Avenanthramid

Avenanthramids er forbindelser ekstrahert fra havre. Studier har vist at de svekker betennelseskilden. De reduserer rødhetens intensitet, forhindrer allergiske reaksjoner og lindrer kløe.

Moringaolje

Moringa olje ekstraheres fra Moringa eller drumstick treet, som regnes som en av de mest næringsrike avlingene.

Den vokser i tørre, varme områder og er hjemmehørende i India, hvor den ble brukt i ayurvedisk medisin for tusenvis av år siden.

Alle deler av treet kan brukes. I tillegg til de gunstige egenskapene for menneskekroppen, vokser treet veldig raskt og kan også brukes til å rense skittent vann.

Moringa-smøret som brukes av Zeitschild, ekstraheres fra treets frø og er kjent for å reparere forvrengninger i hudbarrieren. Dette forhindrer tap av fuktighet og penetrasjon av skadelige stoffer, og reduserer hudirritasjon. Derfor er Moringa-smør en ideell ingrediens for vår Barrier Repair-krem (BR Cream) fra vårt Derma Systems-produktsortiment.

Røkelse tre ekstrakt (Boswellia serrata)

Røkelse tre ekstrakt er et av de eldste medisinske planteekstrakter. Det har blitt brukt i indisk medisin som betennelsesdempende i tusenvis av år. Det brukes i sårforbindelser for å behandle sår og kronisk polyartritt. Det brukes også til behandling av psoriasis og nevrodermatitt. På molekylært nivå undertrykker det dannelsen og frigjøringen av inflammatoriske mediatorer som cytokiner, prostaglandiner og leukotriner. Boswellia serrata har også en antioksidant effekt.