Shopping Cart

Ingen produkter i handlekurven.

kløete og sensitiv hud

Huden vår

Filmen under forklarer på en enkel og god måte om hvordan huden vår er bygd opp på. Filmen viser også litt av hva de forskjellige elementene gjør, og gir en kort intro til hvordan huden vår fungerer. 

Kort forklart er huden vår er delt opp i 3 hoveddeler: overhuden (Epidermis), lærhuden (Dermis), og underhuden (Hypodermis). Overhuden er den synlige delen vi ser, og skal beskytte oss mot ytre påkjenninger som vær, vind, bakterier, slitasje og skader. Hudlaget består for det meste av hudceller som fornyes/byttes ut ca hver 30. dager.

Lærhuden består av bindemiddelet/massen i huden vår som kollagen, elastin og hyaluronsyrer. Dette laget fungerer som en støtdemper, og her finner vi også hårposer, svettekjertler, nerver og blodårer. Det er her de fleste rynker dannes når vi blir eldre. Årsaken til at vi får rynker er som regel ikke alder, men sollys som bryter ned massen i dette hudlaget over tid.

Hypodermis består for det meste av fett. Når vi blir eldre mister vi dette fettet naturlig, som igjen vil få huden til å sige. Fettet fungerer som en pute og byggemateriale for huden.

Se alle våre produkter